لاراول یکی از قوی ترین و پر طرف دار ترین فریم وری های php هست .
البته همه فریم ورک های php خوب هستن و این فقط نظر شخصی خودم هست .
این مطلب برای اون دسته از دوستانی هست که می دونن چرا باید از فریم ورک استفاده کنن یا به قولی به فریم ورک ایمان دارن حالا دوستانی که هنوز به این نتیجه نرسیدن که چرا باید از فریم ورک استفاده بکنن این مطلب رو بخونن :
چرا باید در برنامه نویسیس php از فریم ورک استفاده بکنیم
از حاشیه کم می کنم و می رم سر اصل مطلب
لاراول با بقیه فریم ورک های ابتدایی یک سری تفاوت های داره که منی که الان چندین پروژه باهاش نوشتم اون رو خوب درک کردم و می نویسم تا دوستان هم استفاده بکنن
اولین چیز جالب برای من اینه که سیستم migration خوبی داره که حالا سعی می کنم نحوه کار کردن باهاش رو طی یک پست براتون قرار بدم .
حالا این migration چی هست و چرا برای ما مفیده ؟
معمولا اکثر فریم ورک های خوب php این قابلیت رو دارن اکثر برنامه نویس های php که من دیدم بانک اطلاعاتی رو توسط phpmyadmin درست می کنن و برای تغییر دادن و یا حتی حذف جداول
هم از phpmyadmin استفاده می کنن خوب این روش به نظر من یکم قدیمی و ایتدایی هست چرا که می تونیم با نوشت migration و اجرا کردن آن در هر لحظه روی بانک اطلاعاتی در حال طراحی تغییرات رو اعمال کنیم و حتی مرحله به مرحله rollback کنیم ساده تر بگم برگر دیم به حالت قبلی حالا مزیتش اینه که بعد از ساختن اون ( که سعی می کنم اموزش کار با migration در لاراول رو بزودی روی وبلاگ قرار بدم ) به راحتی با اجرای دستور php artisan migrate در ترمینال تغییرات رو توی بانک اطلاعاتی اعمال کنیم .
مزیت دوم از نظر من آسان بودن یاد گرفتن لاراول هست اگر شما قبلا با هر یک از فریم ورک های php کار کرده باشین در کمتر از ۱ هفته می تونید پروژتون رو با لاراول استارت بزنید .
برای این کار فقط نیاز هست به سایت laravel.com یک سری بزنید و حالا اگر زبان انگلیسیتون زیاد خوب نیست به آدرس laravel.ir مراجعه کنید .
برای دوستانی که تازه می خوان با فریم ورک کار کنن هم این رو بگم که لاراول بهترین گزینه برای یاد گیری کار با فریم ورک ها هست .
مزیت سوم سرعت بالای کد نویسی و توسعه پروژه با لاراول هست
هر چند توی این زمینه نوع معماری و خیلی چیز های دیگه تاثیر مستقیم دارن اما لاراول با امکاناتی که در اختیار شما قرار میده سرعت کد نویسی و توسعه پروژه رو خیلی بالا میبره .
مزیت چهارم آزاد بودن در انتخاب معماری و شیوه کد نویسی هست
یعنی چی ؟
لاراول شما را ملزم به استفاده از یک سیاست خاص برای کد نویسی نمی کند و شما می توانبد هر طور که راحت تر هستین پروژتون رو طراحی کنید و این واقعا برای برنامه نویس ها لذت بخش هست .
مزیت پنجم اون که خیلی خوبه blade هست
blade یک template engine بسیار قوی هست که کار کردن باهاش هم خیلی آسونه هم خیلی لذت بخش که واقعا کمک خیلی خوبی برای برنامه نویس های php توی حوزه UI پروژه هاشون هست و لایه نمایشی رو توی پروژه به خوبی مدیریت می کنه و دست شما رو توی پیاده سازی کاملا باز می زاره .
مزیت ششم Eloquent هست
به عبارت بهتر Eloquent ORM برای کار با بانک اطلاعاتی هست اولین مزیتش اینه که شما می تونید با چندین بانک اطلاعاتی کار کنید و صرفا mysql مطرح نیست
حالا مزیت خیلی بهترش ساده بودن کار با Eloquent هست که حتی اگر درک خوبی از ساختار ORM و این داستانها نداشته باشید می توانید از اون به خوبی استفده کنید و از مزیت هاش بهره مند بشید .
مزیت هفتم بازم از نظر خودم سیستم مسیر دهی یا همون Routing هست که توی لاراول خیلی خیلی قوی هست نسبت به فریم ورک هایی که قبلا کار کردم خیلی قابلیت ها توی این Routing هست که شما می توانید از اون به راحتی توی مسیر دهی ماژول های و صفحات تصاویر و فایل ها کار با api ها و غیره ازش استفاده بکنید
حالا وقتی لاراولی شدید با کلاس redirect و این سیستم مسیر دهی خیلی راحت می توانید پروژه رو مدیریت کنید .
خیلی مزیت های زیادی داره که من سعی کردم خلاصه بگم این سیستم مسیر دهی می تونید prefix ( پیشوند) ها رو جدا کرد و حتی namespace ها رو هم همین طور که اگه عمری باقی باشه سعی می کنم توی یک آموزش جدا گانه این مطلب رو کامل توضیح بدم.
مزیت هشتم از نظر خودم اجرا شدن دستورات و کنترل لاراول توسط terminal و دستورات آن می باشد مثلا یکی از مزایای همین امکان آپدیت بودن کتاب خانه های موجود در پروژه به واسته composer هست که لاراول کارها خیلی از اون استفاده می کنن و به واسطه تایپ کردن دستور آپدیت همیشه کتابخانه های پروژه ما اپدیت هستن
راستش مزیت هاش خیلی زیاد هست و اگر بخوام ادامه بدم حالا حالا ها باید بنویسم .
امیدوارم خواندن این مطلب باعث این شده باشه که شما حد اقل برای یک بار بخواهید لاراول رو امتحان کنید ( کافیست یک بار امتحان کنید ).